Το Σύκο (τσαπέλα), που αποτελεί αποκλειστικά τοπικό προϊόν της Μεσσηνίας, συγκεντρώνεται όσο είναι φρέσκο, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, με ιδιαίτερη φροντίδα σε κτήματα του κάμπου της Μεσσηνίας και της Μάνης. Στη συνέχεια, το επεξεργαζόμαστε κατάλληλα, ώστε το προϊόν να πάρει ζαχαρόπηκτη μορφή (γλυκό κουταλιού).
Ακολούθως, διατίθεται σε εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και εργοστάσια σοκαλατοποιίας για περαιτέρω επεξεργασία για σοκολατάκι. Το σύκο αποκτά μια απίθανη σοκολατένια γεύση ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με Καρύδι-Μαύρη Σοκολάτα.